OnTap.bg : виж крафт бирите на кран в България
Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус

Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус #8 крана / пивоварна /

Адрес:
ИВАЙЛОВСКО ШОСЕ 41 Pazardzhik Show on map

Тел.:
089 228 3007

Web:
http://rhombusbrewery.com/

FaceBook:
rhombuscraftbrewery/

В onTap.bg от:
14-02-2019

Работно време:
Понеделник : 12:00 - 21:30Вторник : 12:00 - 21:30Сряда : 12:00 - 21:30Четвъртък : 12:00 - 21:30Петък : 12:00 - 21:30Събота : 12:00 - 21:30Неделя : 12:00 - 21:30

Инфо:
 Пивоварна Ромбус е малка семейна пивоварна в гр. Пазарджик, корените, на която са заложени в домашното пивоварство през 2012 г.
Създадохме пивоварната си за да Ви дадем възможност да опитате от нашата представа за истинска бира!
Крафт бира Ромбус е произведена чрез занаятчийски способи, само с висококачествени, естествени суровини. Ние не пастьоризираме пивото, за да не отнемаме естествената му свежест. Нефилтрираното и непастьоризирано пиво, запазва всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. Пивото е приготвено по традиционен начин, без използване на синтетични ензими и стабилизатори.
ЛЕГЕНДАТА ЗА РОМБУС
Някога, далеч в миналото р. Марица е носила името Ромбос или Ромбус. Ромбус е била бурна и пълноводна река. Касандър, владетелят по тези места, имал съпруга, която му родила син Хеброс. Скоро обаче господарят разлюбил благоверната си жена и довел в двореца младата и хитроумна Дамасипе. За негов зъл късмет тя от пръв поглед се влюбила в красивия младеж Хеброс. Той обаче я отблъснал и се оттеглил в планината да ловува. Тогава Дамасипе се оплакала на Касандър. Ревнивият цар хукнал със свитата си да го накаже жестоко. Младежът бягал и когато стигнал Ромбус, видял, че пътят му бил отрязан отвсякъде. Хвърлил се в бурната река, която след това била наречена на неговото име. Според тази легенда Ромбус е най-старото наименование на река Марица, която протича в непосредствена близост до пивоварна Rhombus.
Орнаментиката на чипровските килими, както и везбата от някои райони на България са силно геометризирани, а всяка фигура има определно значение, което отвежда до прабългарите.
Ромбът е в основата на повечето от символите, свързани със семейството и сродството. И тъй като Rhombus е семейна пивоварна, фигурата се оказа много подходяща.
Избрахме името Ромбус , тъй като отразява фамилната линия на пивоварната, както и традицията, с която подхождаме към производството на пивото ни.
Наздраве!


Подробности:

 Харесай / сподели Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус :

На крановете в Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус :

СтилПивоварнаБираABVОт